Vejerslev – 2015

Vejerslev hører til en af de mindre landsbyer i Favrskov Kommune. Vi har ingen dagligvarebutikker eller institutioner. Vi har til gengæld et aktivt foreningsliv med et Borger og kulturhus, som arrangerer fællesspisning, fastelavnsfester, foredrag, svampeturer etc., en idrætsforening med tennisbaner og her foregår stor Skt. Hansfest hvert år samt et menighedsråd, som også bidrager med koncerter i kirke. Foreningerne samarbejder på tværs gennem et landsbyråd. Der holdes to møder årligt, hvor aktiviteter og visioner for byen diskuteres. Dette netværk vil kunne anvendes i projektet.

Maps_Vejerslev

Vejerslev er en meget gammel by, og der har været et kloster og en af de ældste kendte vandmøller i Danmark. Vi har gennem projektet Vejerslev – en historisk landsby i nutiden synlig gjort dette med historiske ruter og udstilling samt afholdt et stort middelalderarrangement med marked, foredrag, koncert, gøgl og underholdning, middelalderbuffet. Der var stor opbakning til projektet med mange frivillige og vi skønner minimum 6-700 deltog i de forskellige aktiviteter. Det foregik også i godt samarbejde med foreninger uden for Vejerslev som DN, Favrskov Middelalderforening og KFUM spejderne.

Vi ønsker at fortsætte dette fokus, hvor vi synliggør landsbyen gennem oplevelser og aktiviteter, som viser vores by som et spændende sted med dybe rødder til fortiden.