Fernisering i Skjød

Kunstner Veo Friis Jespersen havde glædet sig rigtig meget til at møde Skjødserne. Hun indrømmede dog, at hun også var lidt nervøs.

 

Borgmesteren og kunstneren afslører i fællesskab kunstværket.

 

Traditionen tro kom landsbybeboere fra de tidligere Kunsten ud i Landsbyen-landsbyer: Skjoldelev, Lyngå på besøg, ligesom der var et par fra Laurbjerg, der er den næste landsby i rækken. Alle hyggede sig, spiste tapas fra Inge Klausen og Nis Boesdals køkken i Lyngå og sludrede på kryds og tværs.

 

Humøret var højt hos de ca. 70 fremmødte kunstinteresserede eller -nysgerrige Favrskovborgere. Det var nemlig ikke kun Skjødserne, der var kommet ud af stuerne. Så snart skulpturen var afsløret, blev både børn og voksne opfordret til at tage den i besiddelse – helt bogstaveligt. Mange ytrede, at skulpturen tager sig meget forskelligt ud, afhængigt af, hvor man betragter den. På den måde lever den op til Veos ønske – den skal forholde sig til det sted, hvor den står og til hvilket den er skabt.

 

Også fra Favrskov Kunstudvalg var de naturligvis mødt op. Her er det Thorkild Petersen i forgrunden.

 

Efter ferniseringen var der tid for kunstneren til en snak med Hanne Smedegaard og Jytte Bording Nielsen og Nils Borring, der alle kender hinanden fra Landsbyrådet, der i sin tid var med-initiativtager til Kunsten ud i landsbyerne.

 

 

Her står den så, skulpturen ved sportspladsen i Skjød.