Kunsten lever i Svenstrup i dag

Der blev lavet træskulpturer, skrevet bevingede ord på sten og lavet farverige fuglehuse ved kunstworkshoppen i Svenstrup. Produkterne skal placeres rundt i Svenstrup og er en del af projektet Kunsten ud i Landsbyerne, som er et projekt under Favrskov Kommunes Kunstudvalg.

Den professionelle træskulptør SaveNiels instruerede Svenstrupborgerne i at lave træskulpturer, som lignede egern. Niels savede for med ca. fem snit ad gangen, og derefter savede deltagerne fem tilsvarende snit i deres egen træstamme.

Nogle deltagere var erfarne med en motorsav for andre var det første gang, at de savede med motorsav. Måske var det årsagen til, at deltagerne brugte flere timer på at save en skulptur, som SaveNiels kan lave på otte minutter. Undervejs blev der tid til instruktion i at slibe og vedligeholde sin motorsav, og der blev lyttet flittigt.

”Det har været en rigtig hyggelig dag”, sagde Jens Christian Vendelbo efter arrangementet. ”Vi har savet flotte skulpturer og lært en masse nyt om at save med motorsav. Samtidig har jeg lært nye mennesker at kende. Jeg håber, at det bliver en ny tradition i Svenstrup at lave disse workshops.”

 

 

Mange Svenstupborgere kom forbi for at deltage i at skrive bevingede ord på glatte strandsten. De skal placeres rundt i landsbyen, så når man går tur, bliver man glad af at læse de mange kloge ord.

 

 

 

Desuden blev der produceret mange nye fuglehuse i pangfarver, som også skal sættes op i Svenstrup.

Og så blev der hygget!

Hovedværket i kunstprojektet er skulpturen ”Udflugtsorakel”, der bliver lavet af kunstneren Hartmut Stockter. Datoen for ferniseringen af kunstprojektet er endnu ikke fastlagt.